Waterbeheer -

Search
Go to content

Main menu:

Waterbeheer

Productie

Waterbeheer

Waterbeheer wordt uitgevoerd om de rijstplant te stimuleren om maximale opbrengsten te produceren. Het houdt in: water beschikbaar stellen, overtollig water afvoeren en het verbeteren van de kwaliteit van het water. Een andere belangrijke functie van water in de rijstteelt is het ondrdrukken van onkruid.


Voor een goed waterbeheer op het veld is aan een van de lange zijde een kavelsloot nodig met kokers naar het irrigatie- en lozingskanaal die aan de brede zijden van het veld lopen. Door het openen en sluiten van deze kokers kan het veld onder water gezet worden en kan het water afgelaten worden. Dit kan alleen als de natte infrastructuur op districtsniveau in goed onderhouden staat verkeert en goed functioneert.


Elk ras heeft een eigen irrigatiekalender afhankelijk van het bemestingsschema en toepassing van chemicaliën. Bij het toepassen van chemicaliën en bij bemesting dient het veld bij voorkeur droog te zijn. Vóór de oogst moet het veld ook droog zijn en wel zodanig dat het goed toegankelijk is voor de combine.

Water oplaten: voor grondbewerking, voor inzaai, na bemesting en na bepaalde chemicaliën toepassing.
Water aflaten: voor bemesting, voor bepaalde chemicaliën bespuitingen en voor de oogst.

Waterbeheer - egaal grond van vitaal belang
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu