Soedeshchand Jairam nieuwe directeur van ADRON -

Search
Go to content

Main menu:

Soedeshchand Jairam nieuwe directeur van ADRON

ADRON Actueel

Nickerie, 2 april 2013

Soedeshchand Jairam nieuwe directeur van ADRON

Nickerie - De heer Soedeshchand Jairam is sinds 2 april 2013 aangesteld als de nieuwe directeur van ADRON. Op landbouwgebied heeft de heer Jairam eerder in Nickerie van 1994 tot 2005 gefungeerd als coƶrdinator van regio-west onder het ministerie van LVV. Van 2000 tot 2010 is hij ook volksvertegenwoordiger geweest in de Nationale Assemblee van Suriname waarbij hij regelmatig zijn stempel drukte op de agrarische ontwikkeling in Suriname.

Soedeshchand Jairam, Msc

De heer Jairam is afkomstig uit een landbouwersgezin uit het district Nickerie. Hij heeft in 2002 aan de faculteit van Agriculture and Science van de Universiteit van de West Indies (UWI) zijn eerste Master of Science degree behaald in Agricultural and Rural development. In 2011 heeft hij aan het institute for Graduate Studies and Research  van ADEK zijn tweede Master degree behaald in Macro economic Analysis and Policy.

De nieuwe directeur wil via ADRON/SNRI een bijdrage leveren aan de verbetering van de concurrentiepositie van de rijstsector in Suriname. Vooral vanwege het wegvallen van de preferentiƫle toegang tot de Europese markt in het kader van het liberaliseringsproces, is noodzakelijk om meer aandacht te schenken aan onderzoek en ontwikkeling. Het Adron is voornamelijk belast met toegepast wetenschappelijk onderzoek. De effecitiviteit en efficiency hiervan zal verhoogd moeten worden middels bevordering van de interactie met alle actoren alsook met alle relevante kennis- en onderzoeksinstituten. Interne versterking van Adron zal moeten leiden tot verbreding en verdieping van het onderzoeksgebied.

Momenteel hebben niet alle producenten toegang tot hoogwaardig kwaliteit zaaizaad, terwijl  hoogwaardig kwaliteit zaad een belangrijke voorwaarde is voor een goede opbrengst met een hoge kwaliteit. Daarom zal er naast het onderzoek, ook bijzonder veel aandacht geschonken worden aan de productie en verwerking van zaaizaad.Terug naar startpagina


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu