Grote vraag naar zaaizaad Adron -

Search
Go to content

Main menu:

Grote vraag naar zaaizaad Adron

ADRON Actueel

Nickerie, 26april 2014

Grote vraag naar zaaizaad Adron

PARAMARIBO - Er is een grote vraag naar zaaizaad van het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie (Adron). Soedeschand Jairam, directeur van Adron, zegt dat niet alle boeren geholpen kunnen worden. Adron heeft het afgelopen seizoen 350 ton meer zaaizaad geproduceerd. Dit is de productie geweest voor de inzaai in Wageningen. Dit seizoen is in totaal 550 ton zaaizaad geproduceerd. Desondanks kunnen niet alle boeren voorzien worden van zaaizaad. De vraag is volgens Jairam groot, omdat de boeren steeds bewuster worden en gaan voor een betere kwaliteit van hun product.

Adron wil de boeren stimuleren om goed zaaizaad te gebruiken. Het verlagen van de kostprijs moet erin resulteren dat Adron zaaizaad tegen een lagere prijs kan verkopen. Dit moet ook een stimulans zijn voor de boeren. De prijs is momenteel SRD 67 voor 79 kg af veld.

Om de prijs te bepalen, zijn volgens Jairam belangrijke aspecten in acht genomen. Daarnaast is ook afgestemd met de boerenorganisaties en belanghebbenden uit de rijstsector. De prijs is ook laag gehouden, omdat de opbrengst ook goed is. "Goed zaaizaad is een basiselement voor de rijstsector'', weet Jairam.Terug naar startpagina


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu