Bibliotheek -

Search
Go to content

Main menu:

Bibliotheek

Voorlichting

Bibliotheek opbouw


Zonder informatie is geen onderzoek mogelijk. Toegang tot onderzoeksresultaten van elders is ook nodig. Een goede interne documentatie en ordening van literatuur vergemakkelijkt en versnelt het onderzoeksproces. Het bij de tijd houden van de literatuur is eveneens van belang.

ADRON bestelde zijn eerste rijstliteratuur van CABI en IRRI in juli 1997, met fondsen uit het SNRI project. ADRON is nu geabonneerd op diverse vaktijdschriften en krijgt vakliteratuur van instellingen als CTA (EU, ACP landen) en IRRI. Andere wetenschappelijke boeken en publicaties worden door het ADRON regulier aangeschaft.

Het IICA heeft bij het tot stand brengen van een nationaal en regionaal informatienetwerk het voortouw genomen middels het SIDALC project. In Suriname is ADRON één van de zes instituten die ondersteund wordt met apparatuur en training, ter verwezenlijking van een nationaal agrarisch netwerk van informatie. Uiteindelijk zal een zogenaamde virtual library (digitale catalogus) opgezet worden. De voorbereidingen hiervoor verlopen vlot, en de streefdatum is eind 2003.

Het ADRON heeft in dit kader in eerste instantie drie van zijn onderzoeksrapporten toegankelijk gemaakt (www.sidalc.net). Andere relevante rapporten zullen volgen. Het ADRON beschikt momenteel over circa 850 wetenschappelijke boeken en rapporten die middels de virtual library zullen worden ontsloten.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu