Adron voert zaaizaadvoorziening op in 2014 -

Search
Go to content

Main menu:

Adron voert zaaizaadvoorziening op in 2014

ADRON Actueel

Nickerie, 2 januari 2014


Adron voert zaaizaadvoorziening op in 2014


Productieverhoging en verwerking van zaad zal erin moeten resulteren dat de zaaizaadvoorziening dit jaar verder wordt opgevoerd. Het Anne van Dijk onderzoekscentrum (Adron) wil zijn zaaizaadverwerkingsfaciliteiten in Nickerie en Wageningen uitbreiden naar 4.500 ton.

Adron-directeur Soedeshchand Jairam is tevreden met de verrichtingen van het onderzoekscentrum in het afgelopen jaar. Volgens hem heeft Adron een belangrijke bijdrage geleverd aan de verhoging van de rijstproductie door de voorlichting te intensiveren en de zaaizaadvoorziening te verbeteren. Trainingen, onderzoek en versterking van het onderzoeksteam noemt hij in zijn opsomming van geleverde prestaties.

Het onderzoekscentrum werkt verder aan de zaaizaadvoorziening. Zo is al gestart met de inzaai van 72 hectare te Wageningen. Er liggen plannen om dit jaar de verwerkingsfaciliteiten op te zetten. Jairam vindt dat Suriname een grondige evaluatie moet doen van zijn rijstsector en onderzoeksstrategie. “Vanwege het versnelde tempo van de wereldwijde technologische ontwikkelingen is het belangrijk dat Suriname zijn onderzoeksstrategie aanpast.” Hij hoopt dat via structurering en organisatie van de sector, de participatie van de sector wordt opgevoerd. “Het beleid van Adron zal in 2014 daarom heel transparant worden. Adron is van en voor de sector, waardoor het noodzakelijk en nuttig is dat alle boeren en andere stakeholders op de hoogte zijn van de activiteiten en ontwikkelingen van het onderzoekscentrum.”
Terug naar startpagina


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu