ADRON participeerde aan internationaal rijst congres -

Search
Go to content

Main menu:

ADRON participeerde aan internationaal rijst congres

ADRON Actueel

Nickerie, november 2010

ADRON participeerde aan internationaal rijst congres

Met als thema “Rice for future generations” werd de derde International Rice Congress 2010 (IRC2010) gehouden. De IRC staat bekend als de grootste bijeenkomst van rijstwetenschappers, onderzoekers en technische experts en de derde editie werd van 8-12 november 2010 gehouden in de National Convention Center in Hanoi, Vietnam. De IRC2010 werd georganiseerd door het International Rice Research Institute (IRRI) en Asia Congress Events Co. Ltd.

E
en bijeenkomst tijdens het congres

Aan het congres namen 1958 personen deel afkomstig uit 61 landen. Zij vertegenwoordigden meer dan 500 bedrijven, organisaties en instituten. Er werden 209 mondelinge en 449 schriftelijke (poster) presentaties gegeven door rijstwetenschappers, beleidsmakers, handelsexperts vanuit de gehele wereld.

De IRC 2010 bestond uit 5 evenementen:
1. De 28ste International Rice Research Conference (IRRC28).  De IRRC bracht honderden top rijstwetenschappers over de gehele wereld bijeen om de laatste wetenschappelijke doorbraken te bediscussiëren. Naast de ministeriële bijeenkomst werd de IRC2010 gezien als het meest belangrijke onderdeel.

2. De International Rice Policy and Investment Conference (IRPIC). De IRPIC was een meer exclusief evenement die invloedrijke zakenlui, beleidsmakers, rijstverwerkers en rijsthandelaren in de internationale en Aziatische rijstmarkten en handel bijeenbracht. Er werd gediscussieerd over internationaal rijstbeleid en investeringsmogelijkheden, analyse van de rijsthandel en relevante commerciële informatie.

3. De derde International Rice Technology and Cultural Expo (IRTCE). De IRTCE belichtte 4 rijsttentoonstellingen: de International Rice Farming Exhibition, de International Rice Milling and Processing Exhibition, de International Rice Research Exhibition, en de International Rice Development Exhibition (rice NGOs).

4. De derde Ministerial Round Table meeting . Tijdens de derde ministeriële rondetafelbijeenkomst over rijst kwamen alle ministers van landbouw van de grote Aziatische landen bijeen. De bijeenkomst ging over de uitdagingen die tijdens deze IRC naar voren zijn gebracht tegen de achtergrond van de recente ontwikkelingen in de rijstindustrie.

5. IRRI’s 50
ste verjaardag . Dit herdenkingsfeest had een aantal speciale activiteiten die het werk, mijlpalen en contributie van IRRI aan de wereld belichtten. Deze markeerden IRRI’s globale wetenschappelijke en sociaal werk om armoede te bestrijden, het leven van de rijstboeren en consumenten te verbeteren en duurzaam gebruik van het milieu te garanderen.

ADRON vaardigde twee wetenschappelijke medewerkers af om deel te nemen aan het congres. Zij waren tegelijkertijd de enige vertegenwoordiging van Suriname aan het congres.


Bron / Copyright: Nickerie.Net /NSS

Terug naar startpagina


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu